sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

24 d’octubre 2011

John Dominis, tot miran a Steve McQuenn










El 1963, Steve McQueen és un artista consagrat que està a punt d'estrenar una de les seves pel·lícules més aclamades per la crítica, La gran evasió, on va posar en pràctica els seus dots per als esports de motor. La seva fama és tan gran que, als seus 33 anys, la revista Life Magazine decideix dedicar-li un reportatge i encarrega les fotos a John Dominis.
Amb la seva càmera, passarà tres setmanes a la residència que l'intèrpret té a Palm Springs (Califòrnia), durant les quals realitzarà alguns dels seus retrats més bells. Les imatges revelen la faceta més íntima i familiar de McQueen, així com la seva afició per la velocitat i la seva passió pels cotxes i les motos. La galeria parisenca de L'Instant rendeix tribut a aquest mite de Hollywood exposant per primera vegada algunes d'aquestes imatges, desconegudes fins ara: comparteix confidències amb la seva primera dona, Neile Adams, s'emprova un vestit en una sastreria, es recupera després d'una carrera automobilística, camina nu pel voltant de la piscina, condueix de nit el seu Jaguar per Sunset Boulevard... En cap foto està posant.
Estava previst que l'exposició estigués oberta fins a principis del mes de desembre, però gràcies a l'èxit que ha tingut seguirà oberta fins a finals d'any. Nombroses celebritats franceses i nord-americans com, entre altres, els cineastes Olivier Marchal i Antoine de Caunes, i l'actor Keanu Reeves l'han visitat. El polèmic dissenyador John Galliano també ha assistit a aquesta exhibició; el modista es va mostrar apassionat per la trajectòria de McQueen, de qui va confessar tenir un retrat penjat a casa seva.












Imatges de la xarxa.

1 comentari:

Javier ha dit...

Impresionante sencillez de un actor que ha logrado trascender su propio trabajo, una generación cinematográfica que aportó frescura y naturalidad al cine.