sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

31 d’agost 2017

Benny Lam


























Benny Lam

VIURE EN  2 METRES QUADRATS: IMPACTANTS FOTOGRAFIES DE CUBICLES taüt DE HONG KONG

Amb una població de gairebé 7,5 milions d'habitants i molt poc terreny urbanitzable, el mercat d'habitatges de Hong Kong s'ha convertit en algun luxe prohibitiu, el que fa que siguin comuns els anomenats "cubs taüt".

Nacions Unides ha condemnat aquests horribles apartaments gàbia com "un insult a la dignitat humana", però segons la Societat per a l'Organització Comunitària, segueix sent l'única alternativa per a unes 200.000 persones.

"Aquell dia, vaig arribar a casa i vaig plorar", va dir Benny Lam a National Geographic, descrivint la seva experiència en fotografiar aquestes condicions de vida. Amb la seva sèrie "Trapped", Lam busca posar el focus sobre les imatges aclaparadores de habitatges que es troben fora de l'abast de les glamuroses llums de neó de Hong Kong.

"Podem preguntar-nos per què hem de preocupar-nos per ells, ja que aquestes persones no són part de les nostres vides", va escriure Lam a la seva pàgina de Facebook.
"Són precisament les persones que interactuen amb nosaltres cada dia: et serveixen com cambrers als restaurants on menges, són els guàrdies de seguretat en els centres comercials pels quals passeges, o els netejadors i repartidors dels carrers per les quals camines .. . L'única diferència entre nosaltres i ells rau en les llars en què habiten, son una qüestió de dignitat humana ".

"Des de  menjar a dormir, totes les activitats tenen lloc en aquests petits espais", va dir Lam.
Per crear els «cubs taüt», els pisos solen estar dividits il·legalment a «apartaments» de 15 a 120 peus quadrats (aproximadament, 1,5-12 m²). Per exemple, Wong Tat-ming, de 63 anys, que rep una pensió després que l'esclerosi de la seva cama el deixés incapaç de conduir un taxi, viu en un habitatge de 1,67 metres quadrats per uns 307 dòlars al mes.


Imatges de Benny Lam

Escrit de "Cultura Iquieta"