sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

01 d’abril 2017

Le Livre Sans Títre

Era jove i guapo, l'orgull i l'alegria de la seva Mare; Va morir turmentat, cec, malalt i paralitzat, a l'edat de disset anys. Si hagués conegut elles perills de la masturbació, podria haver viscut una millor vida.

Això, en resum, va se l’advertència als joves francesos publicada a Le Livre Sans Títre l’any 1830. En aquella època la  masturbació era considerada per moralistes i metges com una malaltia que conduïa a mort prematura.

L’any 1716, el Dr.
Balthazar Bekker  pública un pamflet sobre aquest "pecat atroç" de "auto-contaminació" titulat Onania, en que adverteix al lector que  l’auto abús el conduiria a:

Trastorns de l'estómac i la digestió, pèrdua de la gana  o fam voraç  vòmits, nàusees, debilitament del sistema respiratori, tos, ronquera, paràlisi, debilitament de l'òrgan reproductiu fins al punt de la impotència, falta de libido, mal d'esquena, disminució de la capacitat intel·lectual, perduda de memòria, atacs de ràbia, bogeria, idiotesa, epilèpsia, febre i finalment el suïcidi.

Però no és l'única publicació ...

En el Diccionari Mèdic de 1745, el Dr. Robert James va declarar que la masturbació era  responsable  “dels trastorns mes deplorables i generalment incurables".

Un altre llibre metge, L'Onanisme, del metge Samuel-Auguste Tissot afirmava que el semen era un oli corporal essencial i quan es malgasta a través de la masturbació causava:
    ... una perceptible reducció de la força, de la memòria i de la raó, inclòs; visió borrosa, trastorns nerviosos, tot tipus de gota i reumatisme, el debilitament dels òrgans reproductors, sang a l'orina, alteració de la gana, mals de cap i altres nombrosos trastorns.
Aquets homes no eren xarlatans,  eren científics molt eminents, reconeguts i respectables, que treballaven en l'època de la il·lustració. No es sorprenent que aquets punts de vista i aparentment informats científicament es fessin omnipresents durant el segle XIX  i que acabessin recollits en  l’alarmista conte “Le livre sans titre”.Era jove i guapo ... l'orgull de la seva Mare
! Es va corrompre!  Aviat càrrega amb el castic per el seu crim, envelleix abans de temps, la seva esquena  s'encorba
Un foc devora les seves entranyes; pateix horribles dolors d'estómac.
Mireu els seus ulls, abans purs i brillants; la brillantor s’ha esborrat, una banda de foc els envolta.

No pot caminar, les cames flaquegen.
Somnis terribles pertorben el seu descans; No pot dormir.


Les dents es podreixen i  cauen.Li crema el pit; tus sang.El seu meravellós cabells, li cau com si fos vell,  es queda prematurament calb.Esta afamat i  vol menjar ; el  seu estomac no admet els aliments.El seu pit s'esfondra; vomita sang.El seu cos es cobreix de pústules;   És una horrible visióUna lenta febre el consumeix, el fa llanguir, tot el seu cos crema.El cos el te completament engarrotat;  els seus membres deixen de moure’s.Delira,  es resisteix a la mort: la mort és més forta.Als 17 anys expira entre horribles turments.


Le Livre Sans Títre  


 

Imatges de la xarxa.