sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

04 d’agost 2016

“Pierre or The Ambiguities”




























Herman Melville

“Pierre or The Ambiguities”

Il·lustracions, Maurice Sendak






Encara no havia llençat  la canya al pou de la seva infància per trobar els peixos ocults en ella, perquè, qui pensaria que ha de trobar-se algun peix en un pou? 'El torrent del món exterior, aquí és on sens dubte neden el lluç de riu i la perca daurada! Hi ha molts mons que encara no se li havien revelat a Pierre.
L'antiga mòmia jeu amagada sota nombroses benes. Porta temps descobrir el cos nu del faraó egipci. No obstant això Pierre, que començava a entreveure la veritat a través de la primera capa superficial del món, s'imaginava en la seva bogeria que havia arribat fins a la matèria no estratificada.
Però per lluny que els geòlegs baixin a les profunditats de la terra no perceben sinó l’estrat després l’ estrat, doncs, fins i tot en el seu eix, el món no està fet sinó de superfícies superposades i d'estrats superposats. Després de enormes esforços vam aconseguir obrir-nos pas per una via subterrània en la piràmide. Després de llargues recerques, vam aconseguir arribar a la cambra central. Amb immensa alegria ens topem amb el sarcòfag, aixequem la tapa i ... dins no hi havia res. L'ànima de l'home és un buit incommensurable i aterridor.

 Herman Melville: “Pierre or The Ambiguities”