sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

01 de gener 2016

La Bellesa de la Mort
















La Bellesa de la Mort,  Els Sants de les Catacumbes. 

Un caçador de relíquies ha aixecat la làpida en una macabra col·lecció d'esquelets amb incrustacions de joies de mes de 400 anys d'edat, desenterrats d'esglésies de tota Europa.

L’ historiador de l'art Paul Koudounaris ha fotografiat dotzenes d'esquelets en alguns dels més hermètics centres religiosos del món.
Milers d'esquelets van ser desenterrats de les catacumbes romanes al segle XVI i es van traslladar a ciutats d'Alemanya,Àustria i Suïssa seguint ordres del Vaticà.
Van ser enviats a esglésies catòliques i monestirs per reemplaçar les relíquies destruïdes,entorn de l'any 1500, arran de la Reforma protestant.
Confosos amb les restes dels primers màrtirs cristians, les relíquies, conegudes com els Sants de les Catacumbes, van ser convertides en santuaris per recordar els tresors espirituals de la vida futura.
També eren símbols de la nova força de l'Església Catòlica en àrees que prèviament eren protestants.
Cadascun va ser  acuradament decorat amb milers de lliures d'or, plata i pedres precioses pels seus devots fidels, abans de ser exhibits en els nínxols de les esglésies.
Van ser venerats com a sants, encara que cap d'ells reunia els requisits per al títol, segons les estrictes regles de l'Església Catòlica que exigeixen que els sants hagin estat canonitzats.

Però al segle XIX s'havien convertit en recordatoris mòrbids d'un passat vergonyós i molts van ser despullats dels seus honors i es van rebutjar.






Imatges de la xarxa.

1 comentari:

David Hornero ha dit...

En esa linea existe un bello ejemplo en la iglesia del pueblo de Sant Mateu en Castelló. Se la venera como la reliquia de San Clemente, si bien se trata de un martir anonimo sacado de las Catacumbas de Santa Priscila. En el pueblo de Forcall se venera a otro martir catacumbero conocido como San Victor, si bien no ha llegado hasta nuestros dias por lo que desconozco si tenia decoraciones similares. Cosas de la guerra, ya sabes. Un abrazo y feliz año.