sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

23 d’agost 2014

Masia Freixa
































Masia Freixa


Edifici concebut l’any 1896 com a fàbrica tèxtil, aquest edifici va ser transformat entre el 1907 i el 1910 en la residència familiar de l’industrial Josep Freixa. La reforma va ser un projecte de l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada.
Terrassa conserva la major part del patrimoni industrial tèxtil de Catalunya. Lluís Muncunill i Parellada, juntament amb altres arquitectes com Josep M. Coll i Bacardí o Melcior Vinyals, contribuí a difondre, a principi del segle XX, l’estil modernista a la ciutat.
La Masia Freixa es troba ubicada en ple centre de Terrassa, al parc de Sant Jordi. Té una estructura d’arcs i voltes d’inspiració gaudiniana, murs blancs i una alta torre. L’original teulada té una aparença gris brillant que es deu a la inclusió al morter de petits vidres.
El porxo compta amb un arrambador de ceràmica de color blanc. Al costat est, enganxat al cos de l’edifici, hi ha una rotonda de dos nivells.
L’interior va ser dissenyat per Joaquim Vancells i conserva encara el mobiliari del menjador i del despatx.
El jardí, dissenyat al seu torn pel pintor de l’època Rafael Benet i Vancells, és d’estil romàntic. Es tracta d’un dels jardins terrassencs més representatius de principis del  segle XX.

La Masia Freixa fou la seu durant anys del Conservatori de Música de Terrassa. De l’any 2006 ençà acull el Servei Municipal de Turisme i la Sindicatura Municipal de Greuges.

Imatges Xavier 23.08.2014

2 comentaris:

el Shysh ha dit...

Les formes arrodonides dels elements blans la fan semblar de sucre.

el Shysh ha dit...

Volia dir blancs