24 de desembre 2012

Bon Nadal.


NADALA

Hem bastit el pessebre en un angle del menjador, sobre una taula vella, el pessebre mateix de cada any amb la mula i el bou i l’Infant i els tres Reis i l’estrella. Hem obert innombrables camins, tots d’adreça a la cova,amb correus de vells pelegrins, tots nosaltres, atents a l’auster caminar de la prova .I en la nit del misteri hem cantat les antigues cançons de la mula i el bou i l’Infant i els tres Reis i l’estrella. I oferíem la nit amb els ulls i les mans. I cantàvem molt baix, amb vergonya potser de saber-nos germans de l’Infant i de tots en la nit de la gran meravellaARA QUE L’ANY S’ACABA

 Invoco els dies clars, ara que sé que me’n desposseeix el temps. No em vull subjecte a cap designi que no pugui sotmetre al ritme encès de les paraules. A poc a poc, desfaig els rulls del vent. La font degota lenta i m’acompassa la mirada i  la veu. Tot se’n revela nou, però l’espera m’adorm les mans. Només els ulls completen el cicle tants de cops iniciat i abandonat. Propòsits? Quins propòsits?


Miquel Martí i Pol


Alcem la copa per brindar per un desig comú d’un millor mon on la persona estigui per davant dels diners i el poder que tot corromp i espatlla.

Bon Nadal a tots.
 
Imatges Xavier