sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

05 de juliol 2012

Marilyn, des dels ulls de Andre de Dienes


La vida del fotògraf de moda Andre de Dienes va canviar per sempre un dia de 1945, quan va conèixer a una jove i bella aspirant a model anomenada Norma Jeane Dougherty.
Es va enamorar a l'instant de la seva innocència i el seu atractiu i van ser nuvis breument. Junts van emprendre moltes aventures per la carretera en aquells anys primerencs, amb De Dienes fotografiant a Norma Jeane en tot escenari natural possible, dins del seu estil inspirat i original. Aviat va forjar un enorme port folio de fotografies impressionants de la somrient bruna que va contribuir a llançar la seva carrera de model i, alguns anys més tard, una trajectòria cinematogràfica que anava a fer de ella una llegenda.

Tota la seva relació amb “l'estrella”, inclosos molts moments privats solament compartits per ells dos, es troba detallada en les memòries secretes de  Dienes, que van ser descobertes quan els fans de la Monroe van arrasar la casa d'ell després de la seva mort l’any 1988.

Les memòries expliquen una bella història d'amor i amistat des del punt de vista d’ algú que va conèixer íntimament a Marilyn; descrivint la transformació de Norma Jeane en Marilyn Monroe ,l'evolució d'una noia sensible i ambiciosa en una “mega estrella “profundament torbada, tot des d'una perspectiva interior, aclarint dubtes d’ una faceta molt poc coneguda de Marilyn. Des del seu viatge per veure a la mare de Norma Jeane en un hospital psiquiàtric fins a la visita de Marilyn a la llar d'ell pocs dies abans de la seva mort, de Dienes relata tots els emotius moments que van compartir. La combinació de les memòries de Dienes i una extensa selecció de les seves fotografies de la Monroe (que s'expliquen per milers) condueix a una exploració personal sense precedents en la psicologia, la història i la iconografia de “l'estrella” del cinema favorita del món.


Imatges de la xarxa.

1 comentari:

Javier ha dit...

Marilyn antes de Marilyn, hay que ver la felicidad, la italidad y la magia que transmiten estas fotos.