sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

20 de març 2012

Goya "Llums i ombres"












Formada per gairebé un centenar d'obres, "Goya. Llums i ombres" ofereix un recorregut cronològic per l'obra del genial mestre. Una nodrida i importantíssima selecció que, sense pretendre ser exhaustiva, s'articula en forma de petits relats visuals que analitzen els grans temes abordats per l'artista al llarg de la seva vida.

L'exposició es presenta a Barcelona en el marc de l'acord de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i el Museu del Prado, i inclou peces tan destacades i apreciades pel públic com La Maja vestida, El para-sol, Vol de bruixes o Encara aprenc.

Els diferents microrelats plantejats reflecteixen la realitat social de l'època en què va viure Goya, protagonitzada tant per la reialesa i les classes privilegiades com pels intel·lectuals, amics de l'artista i el poble. Es fa palesa, d'aquesta manera, la riquesa temàtica i la impressionant tècnica de Goya, així com la simultaneïtat de les composicions per encàrrec i aquelles més lliures i crítiques, nascudes del propi desig expressiu de l'artista.

Una part important de l'exposició està centrada a mostrar el sorprenent domini de les diferents tècniques usades pel pintor, que van avançar el camí cap a l'alliberament modern de l'art. Al llarg de l'itinerari proposat es van descobrint els vincles d'unió amb artistes posteriors, tant tècnicament com ideològicament, un camí singular i propi que ha fet de Goya "el primer artista modern".

CaixaForum Barcelona. Del 16 de març al 24 de juny



Imatges de la xarxa.

2 comentaris:

El Deme ha dit...

¡Es tan interesante Barcelona que hasta el mismo Goya se tiene que dar una vuelta por ahí!

Javier ha dit...

Ya veo que has pasado por el Caixaforum, jajajajaja, aunque el esbozo que exponen para el tapiz de la gallina ciega no es este. Creo que lo que más me sorprendió fue la total vigencia de muchos de los grabados y aguafuertes que había, es como si no hubiera pasado el tiempo.