sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

19 de febrer 2012

"Obscenity"





El polèmic santoral de Bruce LaBruce, a Madrid
El fotògraf i director canadenc, conegut com a "pornògraf punk", ha retratat Rossy de Palma, Alaska o Mario Vaquerizo utilitzant la imatgeria religiosa






El fotògraf Burce LaBruce proposa un controvertit passeig pel santoral de la religió catòlica de la mà d''Obscenity', l'exposició que aquest dijous s'inaugura a La Fresh Gallery, "acompanyada per una gran polèmica i una gran expectació mediàtica ", ha acceptat el galerista Israel Cotes. Encara no s'ha inaugurat i la galeria ja ha venut diverses obres, fotografies que van des dels 400 euros fins als 2.500.
La inspiració la va trobar en una experiència personal. "L'exposició va néixer arran que l'artista li confisquessin a la duana australiana més de 400 fotografies, algunes d'elles amb imatges de sexe explícit". "L'artista canadenc ha utilitzat la imatgeria catòlica per expressar les seves inquietuds artístiques i personals, no per aixecar una gran polèmica", va dir Cotes. Aquesta jove galeria no ha apostat per un tema polèmic, sinó per un artista. "LaBruce va proposar el tema i la galeria ho va acceptar. No acostumo a influir en l'apartat artístic, considero que és l'artista el que treballa l'exposició de principi a fi", va explicar Cotes.
A 'Obscenity' hi ha rostres molt coneguts, entre ells la cantant Alaska i el seu marit, Mario Vaquerizo, que posen com Maria Magdalena i Jesucrist. També apareix l'actriu Rosi de Palma vestida de monja, l'actor Pablo Ribero interpretant a un àngel endimoniat i el dissenyador de moda Carlos Díez que es tapa els ulls amb hòsties.
ara.cat



Imatges de la xarxa.

3 comentaris:

Javier ha dit...

Me remito a lo dicho en mi face.
"La Inquisisción Española ataca de nuevo, los descendientes de Torquemada, aquellos que callan ante los abusos, aquellos que se consideran mejores que los demás porque cada domingo lavan su conciencia, los mercaderes del templo, los que lapidaban a la mujer adúltera siguen demostrando que su argumentación posee la profundidad de una charca."

Daboy22 ha dit...

Encara que els treballs de Bruce LaBruce sempre són força iteressants, l'utilització de la estètica i imatge religiosa com a provocació hi és ja un tòpic que s'hauria d'evitar. Ja no per cara de l'esglèsia, que està clar que aquestes mostres li fan fàstic (només cal veure l'atemptat que va sofir la Fresh Gallery). Però l'esglèsia viu vora cinc segles anteriors. S'hauria de buscar noves formes de provocació. Em resulta molt més xocant la idea de la qual surt The Raspberry Reich que esta.

Per cert, m'agrada molt el teu blog!! Em faig seguidor i t'incluisc al meu blogroll! Et dexio el meu, que estic iniciant, per si et vols passar i afegir-me a la teva llista de blogs. Un salut!!

http://siquieresteloexplico.blogspot.com/

David H. Prades ha dit...

De acuerdo en que es un tema ya muy socorrido, pero ¿que tema no esta sobreexplotado en estos tiempos?.En cualquier caso tocarle un poco los huevos a la santa madre nunca esta de mas, si tu no sabes el porque se lo merece, seguro que ella si.Y si ellos ladran, nosotros cabalgamos. Me gusta.