sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

06 de gener 2012

Eve Arnold 1912 - 2012


La fotògrafa nord-americana Eve Arnold, la primera dona que va ingressar en l'agència Magnum, va morir ahir als 99 anys a Londres, segons va anunciar la famosa agència de fotoperiodisme fundada entre d'altres per Robert Cappa.
Després de convertir-se el 1957 en la primera dona que formava part de l'agència, la fotògrafa va aconseguir fama mundial pels seus retrats de polítics com Indira Ghandi o Margaret Thatcher o estrelles del cel•luloide com Marilyn Monroe.
Arnold i la protagonista de Ningú no és perfecte van establir una íntima relació personal que es va prolongar durant una dècada i que va concloure amb la tràgica mort de l'actriu el 1962.
Tot i ser coneguda pels seus retrats de famosos, Arnold preferia fer reportatges gràfics en profunditat com el que va realitzar sobre la moda del barri negre de Harlem a Nova York –que va obrir-li les portes de Magnum– i els que va fer durant els anys 60 i 70 en els països àrabs, documentant els primers canvis d'estatus de la dona en el món islàmic, o a la Xina, on va ser un dels primers nord-americans que va aconseguir un visat durant l'època en què Washington i Pequín no mantenien relacions diplomàtiques.
Arnold va continuar treballant fins als seus últims dies, i col•laborava amb diaris de renom com The Sunday Times. El proper mes està prevista la publicació d'una de les últimes monografies de la fotògrafa, All about Eve.


http://www.ara.cat/cultura/Mor-fotografa-nord-americana-Eve-Arnold_0_622737822.html
Imatges de la xarxa.

entrada anterior:
http://xa2cu.blogspot.com/2010/02/eve-arnold.html

1 comentari:

Ferran ha dit...

Aquest matí m'empassava la seva bio i la seva obra; una dona sense dubte interessant!