sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

15 d’octubre 2011

Koloman Moser




















Pintor, dibuixant , dissenyador i litògraf austríac. Es va dedicar al disseny gràfic i industrial, un dels més destacats artistes de la Secessió vienesa. Va ser cofundador de la Wiener Werkstätte (Tallers de Viena) i coeditor de les revistes die Fläche i Hohe Warte. Conegut, sobretot, pels seus cartells, il·lustracions, i decoracions per a les exposicions de la Secessió.
Koloman Moser (Kolo Moser) va néixer a Viena, Àustria l’any 1868. Va estudiar en l'Acadèmia de Belles arts de Viena i l'Escola d'Arts Aplicades (Kunstgewerbeschule) al mateix país.

L’any 1897, al costat de Gustav Klimt, va fundar el grup de la Secessió de Viena. Va dissenyar per a diverses publicacions com Ver Sacrum, Der liebe Agustin i Hohe Warte. El 1899 va fer classes a les dues escoles on va estudiar. Els seus elegants dissenys van ser aplicats en diferents superfícies, com a tapisseria, teixits i empaperats, això es pot veure al catàleg “Die Quelle” (L'origen) publicat entre 1901 i 1902.

Durant l’any 1903 va fundar amb el dissenyador Josef Hoffman i l’inversor Fritz Wärndorfer la Wiener Werkstätte (tallers de Viena) on van realitzar estudis i objectes artesanals per a la llar, articles de gran estètica i funcionalitat, incloent cristalleria, argenteria i tèxtils.
L’any 1905 va abandonar la Secessió, integrant-se a el “Grup de Klimt”. Aquest mateix any es va casar amb Editha (Ditha) Mautner von *Markhof. El 1907 es va retirar dels Tallers de Viena a causa dels conflictes en l'administració dels mateixos.

Va morir a Viena el 1918. Al llarg de la seva vida, Moser va dissenyar diferents tipus de peces gràfiques com a llibres i gràfics (per a estampes, vinyetes per a revistes, moda, vitralls, porcellanes i ceràmiques), també va treballar el vidre bufat, vaixella, mosaics decoratius, argenteria, joieria i mobiliari, de fet va ser un artista complert.


Imatges de la xarxa.

1 comentari:

Javier ha dit...

Ja hi som, m'estava preguntant quant temps trigaries en fermo. jejejeje