sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

13 de setembre 2011

Richard Hamilton













Richard Hamilton, considerat el pare del pop art, ha mort avui als 89 anys, ha informat la galeria Gagosian, per la qual treballava, sense especificar les causes de la mort ni el lloc. Malgrat la seva edat avançada, Hamilton estava treballant en una àmplia retrospectiva de la seva obra programada la temporada 2013-2014 a Los Angeles, Filadèlfia, Londres i Madrid. Segons la galeria, la seva influència en les generacions posteriors és incommensurable. A més de pel seu talent, se'l recorda per la seva modèstia i el seu sentit de l'humor.

Hamilton és sobretot conegut pel collage de 1956 Just what is it that makes today's homes so different, so appealing?, considerat el naixement del pop art, un terme que ell mateix va encunyar aquell mateix any. En una nota dirigida a un grup d'arquitectes interessant en la seva obra per una exposició, Hamilton va escriure que el "Pop art és popular (pensat per a un públic massiu), transitori (amb una solució a curt termini), fungible (fàcilment oblidat), barat, produït de manera massiva, jove (lligat a la joventut), enginyós, sexi, amb truc, glamurós, i un gran negoci. Sovint també s'ha associat a Hamilton amb el 'swinging 60s' londinencs. També va dissenyar la portada del White Album dels Beatles.

Nicholas Serota, director de la Tate Gallery londinenca, ha manifestat que Hamilton "va ser molt admirat pel seus contemporanis, com ara Andy Warhol i Joseph Beuys, i va produir una sèrie d'exquisits pintures, dibuixos, gravats i múltiples que aborden temes com el glamur, el consum, el luxe i la cultura popular."




Imatges de la xarxa.

http://bajoelsignodelibra.blogspot.com/2011/09/richard-hamilton-padre-del-pop-art.html

4 comentaris:

Xim ha dit...

No lo conocía de nada, y tampoco es que me haya impresionado mucho, ya sabes, esa clara influencia warholiana, y para mí warhol es lo más sagrado...

KssAnYwAy

Javier ha dit...

Venga va, ya te enlazo en la entrada que sale hoy, desde luego mira como eres, te gusta darme trabajo, jejejejeje

El padre del Pop Art, y si Xim vuelve por aquí decirle que es al revés, Wahol no hubiera sido lo que fue sino hubiera existido Richard Hamilton y su ruptura de formas y fronteras.

Xim ha dit...

Hamilton fue en Inglaterra lo que Warhol en America, quizás un poco antes con aquella exposición de tan largo nombre, pero aparte de eso no hay nada más. El Universo Warhol en cambio, era infinito...

Warhol Forever Kisses a los dos

Javier ha dit...

Cabezón !! jejejeje