sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

09 de març 2015

Giovanni Troilo 'La ciutat negra'








El concurs més prestigiós de fotoperiodisme, el World Press Photo, ha anunciat que, després de setmanes de controvèrsia i debat, ha decidit retirar el premi a l'italià Giovanni Troilo i ha assegurat que va rebre "informacions enganyoses" sobre el reportatge que va fer de la ciutat belga de Charleroi.
"World Press Photo va saber que la imatge d'un pintor treballant amb models va ser captada a Molenbeek", segons el director del World Press Photo, Lars Boering. "S'ha trencat una regla, s'ha creuat una línia", ha afegit. El fotògraf ha confirmat aquesta informació, i assegura està molt entristit. La sèrie de 10 imatges, titulada 'La ciutat negra' va rebre el premi en la categoria de 'Problemàtiques contemporànies' i mostrava una ciutat molt degradada, sacsejada per la crisi econòmica.
La decisió del jurat del World Press Photo s'ha pres un dia després que el festival de fotoperiodisme, Visa Pour L'Image, anunciés que no mostraria cap foto del World Press Photos aquest any, com a protesta perquè hi havia fotos que enganyaven.  "Si el públic no pot confiar en el fotoperiodisme, tenim un problema seriós. No només per la nostra feina, sinó també per la societat i la democràcia", ha dit el fotògraf Gary Knight, un dels responsables del jurat del World Press Photo en passades edicions.







Imatges de la xarxa.