sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

27 de febrer 2015

Einar Mogens Wegener "Lili Elbe"



Einar Mogens Wegener, paisatges


Nascut com Einar Mogens Wegener (1882-1931) Pintor danès que va abandonar la pintura per dedicar-se a posar com a model per a la seva esposa Gerda Wegener, convertint-se en el seu principal model femeni.Einar serà la primera persona a sotmetre's a un canvi de sexe, adoptant el nom de Lili Elbe.
Joventut.
Einar Mogens Wegener neix el 28 de desembre de 1882 a Dinamarca
Estudiant a l'Acadèmia de Belles arts de Copenhaguen Einar coneix a Gerda Marie Fredrikke Gottlieb, amb qui es casa l’any 1904. Mentre Einar s'especialitza el paisatgisme, Gerda ho fa en il·lustracions de llibres i làmines de moda. Einar posa sovint com a model per a Gerda; de fet, darrere de la major part de les sensuals dones retratades per Gerda s'amaga l'anatomia del seu delicat espòs, convertit en la model femenina favorita de la pintora.

L'escàndol salta al voltant de 1913 i aviat es farà insostenible en una societat amb una mentalitat gairebé provinciana com la del Copenhaguen de l'època.
Èxit a París. 
Fugint de l'escàndol, la parella es trasllada a París el 1923. Aquí Gerda cull un gran èxit com a pintora i il·lustradora en com Vogue, La Vie Parisienne o Fantasio.
Einar abandona del tot la pintura per dedicar-se a posar per Gerda i Lili, álter ego femení de Einar, s'ha anat apoderant a poc a poc de l'esperit i la ment de Einar fins a desplaçar-ho. Lili apareix amb major freqüència en les fotografies de Gerda i sovint tots dos es presenten en públic com Gerda i Lili, la germana de Einar… Al cap i a la fi, Einar sempre ha estat confós amb una dona vestida d'home pel seu aspecte físic i els seus posats delicats.
A Gerda la presència de Lili no sembla qur incomodar-li. No en va, Gerda es declara obertament lesbiana i les orientacions sexuals alternatives són alguna cosa que ella entén bé.
Retorn a Dinamarca i cirurgia. 
En ser descobertes, Gerda i Lili decideixen tornar a Dinamarca i continuar allí  la seva nova vida. Però, per continuar la seva vida com Lili sense amagar-se ni sentir-se rebutjada, la parella comença a visitar als doctors que finalment la van diagnosticar  com transexual: és a dir, en exàmens de sang apareixien majors quantitats d'hormones femenines que masculines.
L’any 1930, la parella viatja a Alemanya i Einar se sotmet a la primera cirurgia de canvi de sexe que es coneix en la història, encara en fase experimental. En transformar-se en un cas d'opinió pública, el Rei de Dinamarca invalida el matrimoni de Gerda i Lili per tractar-se de persones del mateix sexe, encara que la separació legal no fa que la parella se separés, mantenint-se juntes en els processos de canvi de Einar.
Una mort prematura. 
1931, Gerda contreu matrimoni amb Fernando Porta, un oficial italià amb qui es muda al Marroc, on Gerda intenta seguir amb la seva carrera sense èxit.
Lili per la seva banda decideix implantar-se ovaris per sentir-se una dona completa, doncs desitja ser mare. A aquest efecte viatja a Estocolm i se sotmet a la seva última operació. No bstant això, el procediment resulta mortal i Lili mor pocs dies després, el 13 de setembre de 931.
La història del matrimoni va inspirar una novel·la escrita per David Ebershoff, ‘The Danish Girl’, la qual va ser  portada a la gran pantalla l’ant  2012, protagonitzada per Nicole Kidman (Einar Weneger) i Rachel Weisz (Gerda Wegener).





Extret de Wikipedia







Gerda Wegener


Després d'encarnar a Stephen Hawking , "La teoria del tot", paper pel qual va aconseguir l’Oscar com a Millor Actor en l'última edició dels Oscars, Eddie Redmayne ja té el seu nou repte cinematogràfic. Encarnar a Lili Elbe ( Eina Wegener), primera persona coneguda que es va sotmetre a una operació de canvi de sexe, en The Danish Girl, pel·lícula dirigida per Tom Hooper, amb qui ja va coincidir en Els Miserables. 
"És el paper més sensible que he interpretat" ha destacat l’oscarizado actor. "Estic aprenent a caminar, a asseure'm,  a posar-me un parell de mitjanes i de talons... a tot". Per a això ha treballat amb Alexandra Reynolds, la coreògrafa que també el va ajudar a posar-se en la pell de Stephen Hawking.

Aquest noi ens donarà sorpreses.



Eddie Redmayne

Imatges de la xarxa.