sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

27 de gener 2015

Diàlegs sense fronteres
































El pont sota l’autopista C-31 es converteix en un nou espai del Museu de la Immigració

El Museu d’Història de la Immigració (MHIC) i l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs han presentat aquest dissabte 29 de novembre el projecte Diàlegs sense fronteres, produït per la Fundació Ciutadania Multicultural Mescladís i el fotògraf Joan Tomàs.
 
Aquesta proposta s’emmarca en el programa d’activitats amb motiu del desè aniversari del MHIC i té un doble objectiu, el primer dels quals és visibilitzar la interculturalitat del municipi adrianenc. El Sant Adrià del s. XXI, com altres ciutats metropolitanes, té un clar caràcter intercultural. Un tarannà que es va començar a forjar ja a principis del segle passat amb l’arribada de població de l’interior de Catalunya i d’altres indrets de la resta de l’Estat i consolidat, en aquest nou segle, amb ciutadans i ciutadanes de la resta del món. El segon objectiu és transformar un espai suburbà en un espai d’acció cultural i social mitjançant la instal·lació al carrer d’aquest exposició mural. El territori diu tant d’interculturalitat com les persones i aquesta iniciativa vol evidenciar-ho.
 
El projecte ha mostrat també dos aspectes molt destacats de la ciutat: la gran participació de la ciutadania (gairebé 300 persones han participat de forma voluntària i anònima per fer-se un retrat) i la generositat i orgull ciutadà de la trentena de persones que han col·laborat en les recerques de vida ja sigui des de les seves entitats (Club de Lluita la Mina i UNESCO), ja sigui com a ciutadans particulars, des d’un àmbit més privat. Tots ells han obert les portes de casa seva, els seus espais laborals i han compartit les seves històries que expliquen molt bé com és la població adrianenca: diversa, acollidora i participativa.
 
Amb aquesta iniciativa el MHIC proposa un museu sense fronteres on el diàleg intercultural és la clau. El pont sota l’autopista, on es pot veure Diàlegs sense fronteres, es converteix en una nova sala del Museu i es recupera com a espai cultural i social.



Extret de; Diari de Sant Adrià.


Imatges Xavier 27.02.2015