sols pel fet de poder tindre alguna opinio, record o comentari per compartir.

Sols pel fet de poder tindre alguna opinió, record, imatge o comentari per compartir.

15 de desembre 2014

Badalona i l’anís













Imatges Xavier 09.12.2014
Probablement  es l’única platja del mon on l’olor del mar es barreja amb l’aroma del anís i ho pots contemplar i olorar des d’un antic pont petroler.


Cartells de publicitat d’ Anís del Mono, dissenyats l’any 1898 per Ramon Casas i litografiats a la impremta barcelonina Successors d'Henrich i Cia, és un dels exemples més coneguts de cartell comercial d'Espanya. Cases presentar dues obres al concurs convocat per l'industrial Vicente Bosch, propietari de la marca, amb què va obtenir el primer premi. Actualment aquestes dues litografies formen part de l'antologia del cartellisme universal.

Quadre titulat "L'ampolla d'anís” realitzat pel pintor Juan Gris l’any 1914. En ell es pot veure la coneguda ampolla de la marca Anís del Mono i l'omnipresent Journal.

En l'ampolla de licor apareixen els noms de les localitats de Badalona, París i Madrid, lligades, per una o altra raó, als tres grans cubistes: Picasso, Braque i el mateix Gris. A les ciutats s'associa el terme "premi", inscrit en sengles medallons de l'etiqueta, en al·lusió als triomfs dels creadors del moviment.

Imatges de la xarxa.



1 comentari:

Florestán ha dit...

Estuve en el mismo lugar el mismo fin de semana.
Esta semana publicaré la experiencia y las fotos....pero sin duda ninguna con la belleza de las tuyas.

Un abrazo del Florestán